Pomračenje antifašizma u Crnoj Gori

Jugoslovenska komunistička partija Crne Gore, kao internacionalistička politička organizacija, ovogodišnji 09.maj 2019.godine doživljava kao ružno pečaćenje Crne Gore izmišljenim presudama lidera Demokratskog fronta, Milana Kneževića i Andrije Mandića na kraju montiranog procesa „državni udar“. Nije slučajno da se ovo desi na Dan pobjede nad fašizmom u II svjetskom ratu. Ovim se crnogorska vlast duboko izvinjava zemljema maticama fašizma-Italiji i nacizma-Njemačkoj i pokazuje da progoni i montirani procesi i danas imaju istu prođu kao za vrijeme Musolinija i Hitlera (i oni su imali dovoljne razloge da počnu rat).

Naručenim presudama za takozvani „državni udar“ (pogledati Tonekov izvještaj objavljen u Pobjedi od 29.11.2018.g strana 1 i 3) sluge „zapadne demokratije“ pokušavaju da udaraju packe antifašističkoj Jugoslaviji i u njoj posebno Crnoj Gori i Srbiji i iznad svega Rusiji za njihov doprinos rušenju vojno agresivnog i imperijalno porobljivačkog fašizma i nacizma Italije i Njemačke i drugih satelitskih država Evrope.

Mi komunisti Crne Gore pozivamo međunarodnu komunističku i slobodarsku javnost na solidarnost u osudi ovog montiranog političkog sudskog procesa i osude opozicionih funkcionera Demokratskog fronta u Crnoj Gori.

kontakt

Ukoliko ste simpatizer ili želite da postanete član, javite se na sledeće kontakt podatke ili nas posjetite u našim prostorijama u centru grada. Očekujemo vas!

Vladislav Vuković +382 67 631293
Radislav Stanišić +382 69 674265
tel/fax: +382 20 220233
E-mail: jkpcrnegore@gmail.com
Adresa: Trg Božane Vučinić br. 17, Podgorica, Crna Gora