Podrška Vladislava Vukovića, predsjednika JKP CG u zatvor stavljenim i zatočenim poslanicima Skupštine Crne Gore Nebojši Medojeviću i Milanu Kneževiću

Iskazujemo najoštriju osudu i protest protiv očiglednog sistemski ukalupljenog pravdanja partijskih vlastodržačkih stavova i njihovih sramotnih političkih ciljeva od strane oportunistički nastrojene sudske vlasti, koja je - svojim više puta oprobanim metodom pravne ekvilibristike - omogućila svojevrsni progon njihovih neistomišljenika. To je učinjeno i sada, kada su - na zaprepašćenje, ne samo kritičke i slobodoumno nastrojene domaće i strane javnosti, već i svakog poštenog čovjeka, domaćina i građanina – ugrožena naša dva prijatelja i potvrđena borca u dugotrajnom postupku oslobađanja Crne Gore od jarma, u korupciji i kriminalu uronjene, aktuelne vlasti. To su Nebojša Medojević, koji je već strpan u zatvor i Milan Knežević, koji je u stalnoj opasnosti da bude otet i ponovo tamo, gdje već bio, vraćen, odnosno kako talentovane i kreativne sudije Višeg suda utvrdiše - stavljen u zatvor.

Protestujemo jer neko ne poštuje njihov poslanički imunitet i time poništava Skupštinu i njen integritet u vršenju zakonodavne funkcije.

Bunimo se zbog toga što ova vlast i uspostavljeni poredak negira sve što je bilo dobro na ovim prostorima. Ova vlast je mnogo gora od one koju smo imali šesdesetih, sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog vijeka.

Oni koje su oni mijenjali sa ulice - osim nekih koji su se u međuvremenu neopterećeni ideologijom sa lakoćom prestrojili i pridružili ovoj vlasti iz razloga prostog interesa, animalnog koristoljublja ili staračkog karijerizma - a koje su nazivali jagnjećim brigadama, bili su nesumnjivo bolji od najboljih sadašnjih političara. Zbog toga, mi komunisti se ne mirimo sa uspostavljenim poretkom i sa vlašću koja se ne mijenja već tri decenije. Iz istorijskih iskustava znamo da svaka dugovječna vlast, bez obzira na pozitivna iskustva, nije u suštini dobra. Mi smo za češće promjene vlasti jer to štiti narodne i državne interese od prirodne birokratizacije vlasti i umišljenosti njenih vlastodržaca. Međutim, ovi naši su odavno prevazišli te teorijsko-praktične pojavnosti, ogreznuvši u političko-ekonomsku pljačku i kriminal, a sve pod plaštom njihove nasilne demokratije i ideoloških- koktel manipulacija.

Protestujemo zbog svega nagomilanog što nam se desilo u toku tranzicije iz socijalizma u kapitalizam i da istaknemo da ova vlast zaista nema ništa sa socijalizmom kao ni sa univerzalnim principima pravde, već se samo besomučno trudi da ovaj narod – nipodaštavajući mu od prirode datu pamet – po potrebi aktivira na sistemu starih i novih podjela, odvlačeći mu pažnju od suštinskih problema crnogorskog društva. Nažalost na ovu udicu podjela love se i neki naši opozicioni političari. Treba jednom za svagda shvatiti da su nestale ekipe koje su odigrale istorijske utakmice zelenaša i bjelaša, četnika i partizana, pa nema više smisla time se zamajavati i služiti u aktuelnoj politici.

Želimo jednu stvar da istaknem, na što me asociraju ovi žuti prsluci. Oni asociraju na misao jednog mog starog prijatelja, marksiste, akademika, doktora Draga Lekovića, u kojoj kaže da će velike, nove socijalne promjene za nas komuniste, socijalističke revolucije početi u velikim svjetskim metropolama.

Ako je tako, mi u Crnoj Gori treba da u susret tome učinimo sve da ove stvari koje nam se dešavaju i koje nas opterećuju što prije i demokratski rješavamo i da ne dozvolimo da se, po zloj tradiciji, istrošimo prije nego što stignu progresivne poruke iz velikih metropola i Francuske posebno, čije su tekovine buržoaske revolucije i Pariske komune odavno odigrale civilizacijski preobražaj svijeta.

Podgorica, 09.12.2018. ,

Jugoslovenska komunistička partija Crne Gore
Predsjednik

Vladislav Vuković
kontakt

Ukoliko ste simpatizer ili želite da postanete član, javite se na sledeće kontakt podatke ili nas posjetite u našim prostorijama u centru grada. Očekujemo vas!

Vladislav Vuković +382 67 631293
Radislav Stanišić +382 69 674265
tel/fax: +382 20 220233
E-mail: jkpcrnegore@gmail.com
Adresa: Trg Božane Vučinić br. 17, Podgorica, Crna Gora