Tanok već presudio

Ako je vjerovati listu Pobjeda od 29. novembra 2018. godine (prva i treća strana), u izvještaju evropskom parlamentu o Crnoj Gori, izvjestilac gospodin Čarls Tanok, neprimjereno saopštava sljedeće: „Sudski postupak o pokušaju terorizma se nastavlja i u iščekivanju konačne presude, nemam sumnje da će sve ići onako kako tvrdi državno tužilastvo.“

Mnogo, pa da je ovo iskazao i neki obični činovnik Evropskog parlamenta.

Učili su nas da do konačne presude niko nema pravo da unaprijed presuđuje i očekuje ovakvu ili onakvu presudu. Otuda Jugoslovenska komunistička partija Crne Gore najoštrije osuđuje ovakve izjave, jer one asociraju na to da nam je već sve unaprijed presuđeno, i to negdje sa strane - u nekoj instanci međunarodne zajednice.To nas utvrđuje u uvjerenju da je Milan Knežević, predsjednik Demokratske narodne partije u pravu kada tvrdi da ima saznanje da sud koji sprovodi istragu o pokušaju terorizma u Crnoj Gori unaprijed ima izreku buduće presude koju drži u fioci, a njeno obrazloženje već će - po dobijenim ili prepoznatim instrukcijama izvršne vlasti - sačiniti neko iz mješovite stručno saradničke ekipe ovog suda i postupajućeg tužilaštva.

JKP CG ne samo što osuđuje ovakvo izjašnjavanje visokog zvaničnika Evropske unije, nego i iskazuje sumnju da su njene institucije i proklamovane evropske vrijednosti istinski i jedinstveno zasnovane na demokratskim principima i pravilima koja su u funkciji zaštite čovjeka, njegove slobode i dostojanstva.

Zbog svega toga ćemo se obratiti našim prijateljima koji čine ljevicu u Evropskom parlamentu da se založe da se onemogući ovakvo istupanje njenih visokih predstavnika. U ovome tražićemo i pomoć i saradnju od prijateljskih komunističkih partija svijeta, jer je zapadna demokratija, svi su izgledi, u očiglednoj krizi političkog odlučivanja i sopstvenog pozicioniranja prema mafiokratskim režimima tzv. predpristupnih država našeg regiona, pa podilazeći njima i zadovoljavajući sopstvene u krizi prepoznate interese, šalje ovakve euro - nazadnjačke poruke našem, više nego lakovjernom narodu.

Za Jugoslovensku kominističku partiju Crne Gore
Predsjednik

Vladislav Vuković
kontakt

Ukoliko ste simpatizer ili želite da postanete član, javite se na sledeće kontakt podatke ili nas posjetite u našim prostorijama u centru grada. Očekujemo vas!

Vladislav Vuković +382 67 631293
Radislav Stanišić +382 69 674265
tel/fax: +382 20 220233
E-mail: jkpcrnegore@gmail.com
Adresa: Trg Božane Vučinić br. 17, Podgorica, Crna Gora